Om ensamheten inte är ett val

Tänk vad skön att veta att man kan träffa likasinnade Singelföräldrar – Gratis nätdejting för ensamstående föräldrar (med barn)bara genom att gå in på sidan singelföräldrar på nätet. Man behöver inte vara ensam, om man inte väljer det. Ensamheten kan vara ett val. Att fokusera hundra procent på ungarna varannan vecka. Jobba och sedan skynda till skola eller förskola, skynda hem, laga middag och kanske köra till aktiviteter. Kanske vill något av barnen träffa någon kompis, ett annat barn ska sova. Mitt bland allt detta kanske man vill umgås med dem lite, ta igen det man missat under veckan utan barn. Sedan kommer en tom vecka där man kan jobba övertid utan dåligt samvete, gå på gymmet och ta en onsdagsöl om man känner för det. Man behöver inte städa utan kan lämna sina sockor överallt och topsar här och var. Helgerna kan fyllas med barhäng eller klubbande. Eller så är man hemma och kollar på vilka filmer man vill, äter pizza i soffan eller sallader med tre kalorier. Och ingen klagar på ens val. Ingen frågar en när man kommer hem. Ingen ifrågasätter varför man är sen.

dejtar
Det brukar vara kul och befriande. Ett tag. Men efter olika lång tid för alla, brukar den första längtan efter ett sammanhang större än en själv att komma. Känslan av tomhet ekar inom en och att lämna strumpor överallt eller att måla naglarna vid soffbordet utan att behöva ursäkta stanken av nagellack, är inte lika speciellt längre. Friheten är inte så ljuv. Dessutom blir det tungt den veckan man är själv med sina barn. Man räcker inte till vare sig praktiskt eller känslomässigt. En partner är mycket mer än någon att hålla handen med när man promenerar i solnedgången, Det är också mer än någon som plockar ens strumpor under muttrande protester eller någon som förväntar sig blommor med jämna eller ojämna mellanrum.

Var inte ensam om ditt val inte är ensamheten. Ett sammanhang större än dig själv, väntar.  När du är redo, finns vi här.